Testnevelés kiváltása

A mindennapos testnevelés legfeljebb heti 2 órájának az NKT 27. § (11) bekezdése alapján történő kiváltására vonatkozó eljárásrend

Az a tanuló, aki a hivatkozott jogszabály pontja alapján élni kíván a hetenkénti, legfeljebb 2 tanítási óra kiváltásának lehetőségével, kérelmet nyújthat be az iskola igazgatójához.

A kérelemhez csatolni kell

a) a sportról szóló törvény szerinti igazolt sportolói jogviszony igazolását,

b) versenyengedélye hitelesített másolatát.

A kérelem benyújtását követően az érintett testnevelőtanár szakmai javaslata alapján a felmentést az iskola igazgatója – egy vagy legfeljebb két testnevelés órára vonatkozóan –engedélyezheti.

A felmentés az engedély kibocsájtását követő hét első kijelölt testnevelés órájától kezdődően a rendszeres sporttevékenység fennállásáig, de legfeljebb a félév végéig érvényes.

Az a tanuló, aki az előbbiekben részletezett módon jogosultságot szerzett a heti legfeljebb két testnevelés óra sporttevékenységgel történő kiváltására, a tárgyhetet megelőző utolsó tanítási napon 16 óráig köteles a sportszervezet (edző) által ellenjegyzett rövid összefoglalót benyújtani testnevelő tanárának a tárgyhetet megelőző héten elvégzett edzésmunka teljesítéséről (edzés helyszíne, időpontja, tartalma).

Az összefoglaló benyújtása elektronikusan is történhet.

Az összefoglaló benyújtásának hiánya vagy tartalmi elégtelensége esetén a tanuló a tárgyhét valamennyi testnevelés óráján köteles részt venni.

A kiváltott órák alatti benntartózkodásra a lyukas órákra vonatkozó általános előírások érvényesek.

A mentesítés miatti távollétek adminisztrálása az e-naplóban: „mentesítve”.

 

Gyöngyös, 2024. szeptember 26.
Dr. Czinder Péter s. k.
igazgató

 

# Fájl Leírás
1 Edzésnapló